Mijn theeverhaal

Mijn naam is Leoni en ik probeer zoveel mogelijk mensen aan de thee te krijgen en hen een stapje verder te brengen op theegebied. Dat is mijn missie. Maar, hoe ben ik hierin terecht gekomen?

Ik ben opgegroeid met thee en ik heb het altijd een superdrankje gevonden. Sterker nog, ik drink geen koffie of alcohol. Ik ben echter wel van de generatie Pickwick theezakjes en hing deze altijd zonder na te denken in de theepot. Dit veranderde toen ik in 2012 een workshop van een theesommelier volgde. Er ging er een wereld voor mij open en ik ontdekte hoe bijzonder thee kan zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten thee dat een mens ze niet eens allemaal zou kunnen drinken. Daarnaast komt er bij thee ook meer kijken dan alleen de smaak. Het ervaren is zeker zo belangrijk.

Ik krijg spontaan een brede glimlach op mijn gezicht als ik aan thee denk, dus het besluit om de meerjarige opleiding tot theesommelier te volgen bij International Tea and Coffee Academy Nederland was zo gemaakt. Ik hou mij nu het liefst bezig met het overdragen van deze kennis. Ik geniet ervan om mensen mee te nemen in de wereld van thee, die vol zit met mooie smaken om te ontdekken.

BEZOEKADRES

Spoorstraat 39
7573 AL Oldenzaal

CONTACT

leoni@leotea.nl
+31 (0)6 51 51 88 87